0,00 kr.

Klistermærker til båd

Der kan være flere årsager til, at man ønsker at købe et klistermærke til båd. Som regel skyldes det dog, at man ønsker sit bådnavn på båden.

Søger du dette, er du heldigvis havnet det rette sted. Her hos Text2stick.com kan du nemlig få lavet bådnavn i folie, efter dine egne krav og ønsker.

  1. Indtast blot bådens navn, havnenavn eller anden ønsket tekst nedenfor.
  2. Design nemt din folietekst ved at vælge skrifttype, bogstavhøjde og farve på folien.
  3. Vælg ønsket antal (Systemet beregner automatisk mængderabatten) og tilføj til kurven.
Varenummer (SKU): f5 Kategori:

Indtast tekst (Klik ENTER for flere linjer)

Vælg Bogstavhøjde

Vælg Skrifttype

Tekstjustering : Centreret

Fed

BoldIcon

Spejlvendt

Total størrelse (Alle linjer, cm)

Højde

Bredde

Forhåndsvisning

CM
CM
Køb flere og spar Per stk.
Buy 1 pcs. and save !
Henter priser...
Buy 2 pcs. and save !
Henter priser...
Buy 5 pcs. and save !
Henter priser...

Vælg antal

-
+

Totalpris

montering af foliebogstaver

Regler for bådnavn, hjemhavn og registreringsnummer

Har du en fritidsbåd under 20 GT, er det ikke et krav, at du har udstyret din båd med bådnavn og hjemhavn. Alligevel er der dog en del havne, der har krav om, at både hjemmehørende og besøgende både er forsynet med bådnavn og hjemhavn.

Det sikrer nemlig, at det er ganske nemt at identificere en given båd eller bådens skipper, hvis der er behov for det. At købe folie med navn til båd er derfor ikke blot for sjov. Det kan faktisk også tjene praktiske formål i flere henseender.

Derudover er der også steder, hvor der stilles krav om et registreringsnummer. Det er bl.a. tilfældet, hvis du skal sejle på Silkeborg Søerne på Gudenåen. Her kan du risikere at få en bøde, hvis ikke din båd er forsynet med et gyldigt SB-registreringsnummer.

Er du i tvivl om, hvorvidt din hjemhavn har krav til bådnavn, hjemhavn eller registreringsnummer, bør du læse havnens vedtægter. Derudover er det også en god idé at undersøge de lokale regler for klistermærker, som ofte kan findes på kommunens hjemmeside.

Hvor bør klistermærker til båd placeres?

På lige fod med, at der kan være forskellige regler for, hvilke typer klistermærker som bådene i de forskellige havne skal være forsynet med, er der også forskel på, hvor de bør placeres. Det er normer, der varierer fra havn til havn, og gælder både bådnavn, hjemhavn og eventuelt kendingsmærke.

De fleste vælger dog at placere deres navne klistermærker til båd på agterspejlet. Det vil sige, at de placerer klistermærket bagerst på båden, hvor man som regel også angiver hjemhavnen.

Det er dog ikke gældende for alle. Der er også mange, der vælger at sætte klistermærkerne på kahytten eller styrehuset. Desuden er der også nogen, der vælger at navngive deres båd på begge sider af stævnen. Hjemhavnen kan naturligvis også placeres på styrhuset sammen med bådens navn.

Mulighederne er mange

Ovenstående vidner om, at der er mange muligheder, når det kommer til placering af folie til båd. Dette er gældende i forhold til både bådnavn og hjemhavn. Det er dog ikke kun i forhold til placeringen, at det er gældende. Det er nemlig også tilfældet for formateringen af bogstaverne.

Det er meget normalt, at man ser bådnavnet skrevet med en mere svungen og dekorativ skrifttype. Hjemhavnen vil være placeret under bådnavnet, og er ofte skrevet med en anden skrifttype. I nogle tilfælde er der også forskel på tekstens farve.

Er der tale om et kendingsmærke på en registreret fiskerbåd, som f.eks. en jolle eller et fiskefartøj, vil det som regel være placeret på stævnen på begge sider. I et sådant tilfælde vil man typisk placere bådnavn og hjemhavn på enten styrehus eller bagenden af båden.

FTJ-mærker, der sidder på skibe, registreret i fartøjsfortegnelsen, kan placeres frit. Vær dog opmærksom på, at reglerne foreskriver, at bogstaverne på båden har en højde på minimum otte centimeter. Dette er med til at sikre, at mærkerne kan afkodes på afstand.

Du bestemmer selv udseendet

Når du skal have lavet et klistermærke med tekst, har du mange muligheder ift. udseendet af den. Derfor har du mulighed for at skabe en tekst, der ser ud, som du gerne vil have den til at se ud. Det gælder med andre ord blot om at være kreativ.

Tekststørrelse

Når du har indtastet den tekst, du ønsker at få på din båd, kan du også justere højden på bogstaverne. Hos os har du mulighed for at indstille højden til mellem 2 og 58 cm.

I forbindelse med valget af bogstavernes højde, er der flere faktorer, der har betydning. Det er dog særligt vigtigt at huske, at højden også har betydning for, hvor meget teksten kommer til at fylde i alt - dermed også i længden.

Skrifttype

Det er ikke blot højden på bogstaverne, du selv kan justere på. Du har også mulighed for at vælge skrifttypen selv. Hos os kan du vælge mellem 25 forskellige af slagsen, hvorfor der sandsynligvis også vil være én, der falder i din smag.

Ofte vælger folk forskellige skrifttyper til bådnavn og hjemhavn. Om du også ønsker at gøre dette er naturligvis en vurdering, du selv skal foretage.

Justering og formatering af teksten

Når der er styr på både tekst, størrelsen på bogstaverne og skrifttypen, er det tid til de sidste justeringer. Du skal nemlig sikre, at det har et passende layout for dit vedkommende.

Bestiller du klistermærker til både hos os, har du mulighed for at vælge en ønsket tekstjustering. Du får nemlig mulighed for at vælge, om teksten skal justeres til venstre, center eller højre.

Du har også mulighed for at vælge, om din tekst skal være skrevet med fed. Ydermere er det også muligt at få printet din tekst spejlvendt. Det er dog næppe nødvendigt, hvis teksten skal bruges på din båd.

Uanset valg af justering og formatering (og andre faktorer) er du selvfølgelig garanteret klistermærker i høj kvalitet.

Farver

Når du bestiller klistermærker til båd, vælger du selv farven på teksten. Du har en lang række farver at vælge mellem hos os. Vil du have folie med mat overflade, kan du dog kun vælge mellem sort og hvid.

Er det ikke et krav, at overfladen på dine foliebogstaver er matte, er der flere farvemuligheder at vælge mellem.

Klistermærkerne skal monteres på en ren flade

Bestiller du klistermærker til din båd hos os, er monteringen nemt klaret. For at få det bedste resultat, er der dog en række detaljer, der er vigtige at tage højde for.

Først og fremmest er vigtigt, at den flade, som du vil montere klistermærkerne på, er ren og tør. Inden du sætter gang i monteringen, bør området derfor rengøres og efterfølgende tørres af.

Er der voks fra en polering i området, er det vigtigt, at dette bliver renset, inden påføring af folien. Dette kan gøres på flere måder, men er som regel lettest med sprit eller isopropylalkohol.

Indkøbskurv